Sudoku

Sudoku

De Sudoku spellen zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Had eerst nog nooit iemand van dit puzzelspelletje gehoord, nu is het bijna niet meer weg te denken. Het gemak van dit spel is dat je het overal kunt spelen als je ook meer even de tijd hebt, of de tijd moet doden als je bijvoorbeeld ergens op aan het wachten bent. Je kunt sudoku gewoon op je telefoon downloaden, zodat je deze altijd binnen handbereik hebt. Het sudoku spel heeft een enorme groei meegemaakt sinds het eerste exemplaar. Al voor 1980 werd de eerste sudoku puzzel namelijk gepubliceerd door een kleine puzzelbladuitgeverij in de Verenigde Staten. Pas jaren later werd deze ontdekt in Japan en kreeg het de naam sudoku. Sinds 2003 zijn deze puzzels ook ontzettend populair in Nederland.

De speluitleg

Het sudoku spel is een heel erg leuk spel als je eenmaal doorhebt wat je precies moet doen. Het veld bestaat uit 9x9 hokjes. In elke rij (zowel verticaal als horizontaal) en in elk veld 3x3 moeten de cijfers 1 tot en met 9 willekeurig worden ingevuld. De cijfers mogen maar 1 keer per rij of veld voorkomen. Elke puzzel heeft maar 1 oplossing, dus je moet goed kijken voordat je iets invult. Vul je namelijk een fout getal in, dan is het onmogelijk om de puzzel succesvol af te maken, tenzij je het foute getal corrigeert. 

Download het spel nu

Op Phones4Fun.nl kun je een breed assortiment aan allerlei sudoku puzzels vinden die op de mobiele telefoons te spelen zijn. Er staan allerlei verschillende versies en moeilijkheidsgraden op deze website. Kies nu dus jouw favoriete versie.

<cke:param value="data=" http:="" static.funnygames.nl="" games="" 0="" 5400="" 5400.swf"="" name="movie">

Terug naar overzicht